Skip to content Skip to navigation

Parteneri

Administraţia Naţională de Meteorologie este, în mod firesc, partenerul tradiţional al Societăţii Meteorologice Române, fiind instituţia care a generat nucleul de entuziaşti membri fondatori şi, totodată, instituţia unde, în prezent, activează profesional cei mai mulţi membri ai SMR. De-a lungul timpului, Administraţia Naţională de Meteorologie a sprijinit decisiv activităţile SMR şi pune la dispoziţie sediul acesteia.

Sediul Administrației Naționale de Meteorologie, București, România

Şcoală Naţională de Meteorologie sprijină în mod permanent activităţile SMR. Principalele colaborări se referă la activităţi de formare şi perfecţionare profesională şi organizarea unor dezbateri tematice.

Sediul Școlii Naționale de Meteorologie, Afumați

European Meteorological Society (EMS) promovează activităţile SMR prin pagina sa web şi prin Newsletter, iar între cele două organizaţii există un schimb permanent de informaţii specifice. SMR este membru fondator al EMS. În perioadele 2002-2004 şi 2010-2012, doi membri ai SMR (Dr. Otilia Diaconu şi, respectiv, Dr. Constanţa Boroneant) au făcut parte din Consiliul EMS.

 

Teatrul Masca, înființat la 24 mai 1990, este singurul teatru de gest, pantomimă și expresie corporală din România. Împreună cu Teatrul Masca, SMR a organizat în 2015, MeteoFest – 2 ore de meteorologie și muzică, un festival în care trupe de liceeni din București au cântat (și) despre vreme, au fost expuse picturi și fotografii tematice.

 logo teatrul masca

Terra Magazin este partenerul nostru încă din anul 2013, sprijinind desfășurarea concursurilor pentru elevi, a primei ediții a MeteoFest (2015) și promovarea evenimentelor organizate. Membrii SMR oferă în mod constant consultanță de specialitate pentru articolele care apar in Terra Magazin.

Terra Mgazin logo 

Natura Parc este cel mai mare parc sportiv şi de agrement din România, amenajat pe o suprafaţă de 160 ha. Parcul dispune de nenumărate servicii dedicate petrecerii timpului liber şi practicării sporturilor în aer liber. Natura Parc a fost partenerul SMR la organizarea MeteoFest 2015.

NaturaParc logo 

Comunitatefoto.ro este o platformă online dedicată pasionaţilor de arta fotografică, fie ei amatori sau profesionişti, oferindu-le un mediu interactiv de expunere şi promovare. Începând cu 2010 când Societatea Meteorologică Europeană (EMS) a organizat prima ediţie a concursului de fotografii cu tematică meteo - EUROPHOTOMETEO, SMR a colaborat cu succes cu CF pentru promovarea acestei acţiuni precum şi a ediţiilor următoare, astfel că fotografii din România au avut nu numai o prezenţă remarcabilă ca număr dar şi apreciată calitativ de juriul competiţiei. Fotografii cu tematică meteo din CF au fost expuse la unele acţiuni ale SMR şi în rubrica dedicată anotimpului din Buletinul Societăţii Meteorologice Române.

Comunitate foto logo